X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хотел Вавилон
12/10/2017 |  14:56 ⇒ 13/10/2017 | 08:39 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Српска има подршку јеврејске заједнице у САД (ФОТО)

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је у Вашингтону са директором за међународне односе у Америчком јеврејском комитету Ендруом Бејкером и директорицом за политичка питања у овој организацији Џули Рајман.
Жељка Цвијановић у Вашингтону - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић у ВашингтонуФото: РТРС

Током састанка, којем је присуствовао и шеф Представништва Републике Српске у Вашингтону Обрад Кесић, размијењена су мишљења о актуелним политичким темама у Републици Српској, БиХ и региону западног Балкана, као и могућностима унапређења сарадње Српске и јеврејских организација у САД.

Овом приликом предсједница Цвијановић је изразила захвалност на подршци коју Српска и њене институције добијају од јеврејске заједнице у САД, што, како је ово приликом истакнуто, доприноси изгадњи добрих односа јеврејског и српског народа.

Жељка Цвијановић у посјети САД

Током састанка разговарано је и о безбједносним изазовима у региону и свијету, те активностима Америчког јеврејског комитета који посредством својих регионалних канцеларија дјелује широм свијета, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.