X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Најсвјетлије странице умјетничке музике
22:15 | уторак, 17. Октобар
Најсвјетлије странице умјетничке музике: Емисија класичне музике
Нека од најпопуларнијих оркестарских дијела из опуса Пјетра Маскањиа, Јоханеса Брамса, Антоњина Дворжака и Сергеја Рахмањинова испуниће вријеме наше вечерашње емисије из циклуса Најсвјетлије странице умјетничке музике. Нека ваш избор, поштовани слушаоци, и вечерас буду таласи Радија РС, на програму смо од 22 часа и 15 минута.
Разбудилник
06:00 | сриједа, 18. Октобар
Разбудилник: Јутро и радио су из исте приче!
Поједини наши градови, по угледу на европске и свјетске метрополе, одлучују се за потпуну обуставу саобраћаја у центру града, односно улице у којима је дозвољено искључиво пјешачење. И док једни такав режим подржавају, други сматрају да то повећава саобраћајну гужву у граду, али и смањује промет у продавницама које се налазе у пјешачкој зони.
Добро вече, човјече
20:00 | сриједа, 18. Октобар
Добро вече, човјече: вечерње путовање кроз живот
Драган Бркић из Градишке, професор музике у Основној музичкој школи у Невесињу са радошћу ће доћи у наш студио да би с нама подијелио задовољство које му пружа хармоника, од које се не одваја и кад спава. Очаран звуцима овог инструмента, вјерујући у њене чаробне моћи у класичној, народној, као и у осталим врстама музике, Бркић се несебично предаје и на концерту и у учионици. Запажене резултате постигао је на бројним такмичењима у окружењу и у свијету. Захвалан родитељима и брату, Бркић с поносом истиче да га је одшколовала породична аутомеханичарска радња у којој и сада радо засвира. Музика и пјесма тада се заори цијелим насељем. Сриједа, 20 часова, добро дошли!