X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Свилен конац
14:05 | четвртак, 22. Фебруар
Свилен конац: Емисија народне музике
Живот нам је некад црн некад сив. Љубитељима народне музике живот постаје ружичаст оног момента кад почне емисија народне музике „Свилен конац”. У данашњој емисији ћете чути легенду о цвијету гладиола. А у другом дијелу емисије слушате народне мудрости, афоризме и хумор ЗВРК-оваца. Останите у друштву Данијела Шарића.
Хигијена живота
20:00 | четвртак, 22. Фебруар
Хигијена живота: Санитетска служба у ратним условима
Ако је рат трагедија, највећа несрећа која може да задеси један народ, онда смо ми ријетко трагичан народ. Али, у свим тим несретним околностима тај исти народ је стварао механизме отпора, подижући чврстину и виталност, што му је обезбијеђивало опстајање у најсуровијим временима. Свједочанство тога је и књига: “Санитетска служба Првог крајишког корпуса у одбрамбено-отаџбинском рату 1991.-1995.” преминулог аутора др Бранка Дикића.Забиљежено да би се отргло од заборава, да се не понови. У том правцу вечерас у емисији нас воде: др.пуковник Слободан Вујичић који је у то вријеме био командант Санитетског батаљона Првог крајишког корпуса војске РС и др. Драгутин Илић као координатор цивилне и санитетске службе.
Разбудилник
06:00 | петак, 23. Фебруар
Разбудилник: Јутро и радио су из исте приче!
Свако од нас је током дјетињства, али и касније, имао фазу скупљања различитих сличица, фигурица или плишаних играчака. И док су једни једноставно престали скупљати различите "стварчице", они други своје колекционарске страсти његују и даље. Тако је многима испуњен живот сакупљањем поштанских марки, старог новца, значака, намјештаја, салвета, разних фигурица или грамофонских плоча. Имате ли ви неку своју колекцију којом се поносите?
Изворник
11:00 | недјеља, 25. Фебруар
Изворник: Емисија изворне народне музике
Гусле су имале важну улогу у историји српске епске поезије, будући да су гуслари, народни пјевачи опијевали догађаје из националне историје, кроз вијекове. Гост “Изворника” је Славко Алексић, учитељ у пензији и професор гусала на етно-одсјеку у музичкој школи “Мокрањац”.