X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Добро вече, човјече
20:00 | сриједа, 17. Октобар
Добро вече, човјече: Пијанисткиња
Рита Кинка , пијаниста изузетне каријере, радо је слушана у иностранству и на домаћој сцени, а осим бисера класике на њеним програмима су и дјела наших савремених композитора. До данас је одржала више од 800 наступа са угледним оркестрима у готово свим европским земљама, потом у САД, на Тајвану, у Јапану, Израелу, Канади и Аустралији. Професор је на Академији уметности у Новом Саду и носилац низа признања и награда на међународним такмичењима пијаниста Културе никада доста , каже наша вечерасња гошћа , Рита Кинка
Најсвјетлије странице умјетничке музике
22:15 | сриједа, 17. Октобар
Најсвјетлије странице умјетничке музике: Емисија класичне музике
Љубитељима популарне умјетничке музике препоручујемо још једно угодно дружење са дјелима овог музичког жанра. За вечерашњу емисију, која је на програму у редовном термину од 22 часа и 15 минута, одабрао сам музику из балета "Трноружица" Петра Иљича Чајковског, трећу мађарску рапсодију Франца Листа, Словенску игру бр.6 Антоњина Дворжака, валцер Јохана Штрауса "Вино, жене и пјесма" и "Алегро виваче" из четврте симфоније Феликса Менделсона.
Разбудилник
06:00 | четвртак, 18. Октобар
Разбудилник: Јутро и радио су из ист еприче!
Проблем паса луталица присутан је готово у цијелој Српској. Иако грађани преко медија стално указују на овај све учесталији проблем, надлежни никако не налазе ни начин, ни средства да га ријеше. Азила нема довољно, а и њихови капацитетети су ограничени. Док једни сматрају да је један од начина чиповање, други су ипак присталице еутаназије. Проблеми који због овакве ситуације настају су бројни - од страха грађана, евидентираних напада паса до (не)хигијене у стамбеним насељима. Пси луталице су за многе средине нерјешив проблем.