X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
У фокусу
15:00 | сриједа, 17. Октобар
У фокусу: Жене на селу
Жене које живе на селу чине једну четвртину укупне свјетске популације, посједују само 2 одсто земље, док од свих пољопривредних прихода добијају само један одсто. 15. октобра обиљежен је Свјетски дан жена на селу и била је то прилика да се укаже на њихов тежак положај и на проблеме са којима се оне свакодневно суочавају. У овој емисији говорићемо о положају жена на селу у Републици Српској, њиховом економском оснаживању, подршци коју имају, вредновању њиховог рада.
Рачуница
17:50 | сриједа, 17. Октобар
Рачуница: Мања камата, а кредит није јефтинији
Мања камата, а кредит није јефтинији. Исплати ли се скупљи кредит рефинансирати јефтинијим? Зашто се у земљама Западног Балкана и даље плаћају папрени рачуни за разговор у ромингу? Почела сезона гријања. Зашто топлане које су прешле на јефтинији енергент нису смањиле цијене гријања?
Квадрат на знање
12:20 | четвртак, 18. Октобар
Квадрат на знање: МЛАДИ НАУЧНИЦИ У КРУПНОМ ПЛАНУ
У 198. емисији, у крупом плану су младе научнице- Николина Макивић из Бањалуке, која је на Универзитету Париз Дидро, дијелу престижне Сорбоне, завршила мастер студије физичке хемије за нано-науке. Сарађује са највећим научним именима у тој области! На том чувеном универзитету почела је и докторске студије! Упознаћете и Катарину Лаловић из Милића, која је недавно дипломирала на њујоршком универзитету у Шангају, на научном смјеру у области биологије и то са просјеком девет и по!
Протокол
21:50 | петак, 19. Октобар
Протокол: Спољно - политички магазин
Посљедице избора у Баварској најјаче су одјекнуле у Берлину. Анализирамо може ли влада Ангеле Меркел да преживи још један изборни пораз.
Људовање
23:10 | петак, 19. Октобар
Људовање: Са Веселином Гаталом
Захар Прилепин, руски и свјетски писац, непожељан је у Босни и Херцеговини, земљи коју многи сматрају терористичком базом Ал Каиде. Захар Прилепин, чест гост Париза, Прага и осталих свјетских дестинација, из познатих нам разлога неће бити гост овонедјељног Људовања. О Захару Прилепину ће говорити његова пријатељица и његов познавалац, Весна Капор. Очекујмо да ће нам представити великог Прилепина боље него што би он сам то учинио. Наиме, писци не могу разумјети ни себе ни своје књиге на начин оних који их воле и који их читају. Да, и на начин оних који се не боје књига и писаца и не проглашавају их пријетњом за државну сигурност ...