X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
У фокусу
15:00 | сриједа, 18. Октобар
У фокусу: Насљеђе
О пројектима рестаурације, реконструкције и конзервације културно-историјског и природног насљеђа, али и другим активностима Завода разговарамо са представницима ове установе.
Рачуница
17:50 | сриједа, 18. Октобар
Рачуница: Иста цијена, већи рачуни
Иста цијена, већи рачуни. Поново поскупљује накнада за обновљиве изворе електричне енергије. Потрошачи против оператера. Како раскинути уговор који клијент није тражио? Нова обавезна вакцина у Србији. Зашто се у БиХ не размишља о увођењу вакцине која је у свијету обавезна већ десет година?
Квадрат на знање
12:30 | четвртак, 19. Октобар
Квадрат на знање: ШТА СЕ ДЕШАВА СА КЛИМАТСКИМ СИСТЕМОМ ЗЕМЉЕ?
У “Квадрату на знање” говоримо о све евидентнијим климатским промјенама. Шта се дешава са климатским системом Земље, који су могући сценарији пред нама и како их предвидјети, неке су од тема међународног научног скупа „Промјена климе Земље: наука и утицаји“ који је одржан у Српској академији наука и уметности у Београду. Најновијом рационализацијом мреже школа, Подручно одјељење требињске Основне школе „Јован Јовановић Змај“, у Ластви, од ове школске године добило је, први пут, комбинована одјељења од шестог до деветог разреда. У једној учионици наставу слушају ученици шестог и седмог, а у другој осмог и деветог разреда. То је новина, на коју ће требати да се привикну и основци и њихови наставници. И једни и други признају да је почетак прилично тежак.Умјесто цијели час, за наставну материју имају по пола часа, по пола табле, по пола учионице, по двије припреме и по два дневника на столу.
Људовање
23:15 | петак, 20. Октобар
Људовање: са Веселином Гаталом
Станоје Радељић, наш овонедјељни гост, тврди да има одговоре на велики дио неразјашњених медицинских тегоба које сустигну и прате човјека. Његова књига „Стомачни притисак“ имала је значајан (за сад још увијек незваничан и неслужбен) одјек у медицинским круговима. У њој су аргументовано побијене тезе о узроцима настанка многих болести организма, од стомачног и срчаног инфаркта па све до рака појединих органа. Станоје Радељић, човјек који воли рећи да је столар, деценијама је изучавао стомачни притисак, његове узроке и посљедице, емпиријски и на примјерима доказао да већина ваздуха који се налази у нашим стомацима долази од неправилне исхране, сркања чорби, те од неправилног пијења воде и напитака. Надамо се да ће нам он, по искуствима и спознајама које је навео у својој књизи, помоћи да дуже, здравије и квалитетније живимо.
Кошарка
20:55 | субота, 21. Октобар
Кошарка: ПАРТИЗАН НИС - ИГОКЕА
Још једно велико искушење за изабранике Драган Бајића. У утакмици петог кола гостују у Београду, а противник је екипа Партизан НИС-а. Црно бијели за сада нису на нвоу реномеа клуба, али очекивати је да како вријеме одмиче. Мирослав Николић, склопи све коцкице у побједнички мозаик. Сигурно је да ће екипа Игокее настојати да искористи слабости домаћина и слави у дворани Александар Николић што би био свакако велики успјех. Утакмицу Партизан НИС – Игокеа моћете гледати у преносу на РТРС-у.